Hogedrukreiniging, gevels laten schoonmaken

Bookmark and Share

Hogedrukreiniging is een veel gebruikte techniek voor het schoonmaken van verschillende oppervlakten. Het is onder andere geschikt voor het verwijderen van hardnekkig vuil, verf en graffiti. Bij deze vorm van reiniging wordt gebruik gemaakt van de krachtige waterstraal. Veelal wordt er kraanwater gebruikt, soms in combinatie met een reinigingsmiddel.

Toepassing

Hogedrukreiniging is bijzonder geschikt wanneer stoomreiniging niet nodig of mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de ondergrond hier niet geschikt voor is. Naast dat hogedruk reiniging geschikt is voor verf en graffiti, is het ook bijzonder geschikt om roet, uitlaatgassen en weersinvloeden te verwijderen van gevels. Een goed onderhouden gevel verfraaid niet alleen uw huis maar draagt ook bij aan de algehele conditie van uw gevel. Niet of slecht onderhouden gevels kunnen aangetast raken waardoor vocht en kou de gevel kunnen binnendringen.

Zoals u heeft gelezen wordt er bij hogedrukreiniging gebruik gemaakt van een waterstraal. Deze waterstraal is te vergelijken met een scherpe krabber. Daardoor wordt deze reinigingsmethode gezien als een matige tot zware reinigingstechniek en niet geschikt voor broze ondergronden zoals gelakt hout, bewerkte stenen en natuursteen. Zowel warm als koud water kan gebruikt worden en de te gebruiken temperatuur is afhankelijk van het soort vuil dat verwijderd moet worden. Ook de waterdruk is van invloed en dient afgestemd te worden op de vervuilingsgraad als de ondergrond. Een onjuist gebruik van temperatuur en/of waterdruk kan leiden tot beschadiging van uw gevel.

Voordelen hogedrukreiniging:

  • Milieuvriendelijk: Hogedrukreiniging werkt waterbesparend en in veel gevallen is er geen reinigingsmiddel nodig. Indien er een reinigingsmiddel gebruikt moet worden, wordt deze opgevangen en recycled;
  • Veilig: Deskundig uitgevoerde hogedrukreiniging beschadigt de gevel niet. De specialist zorgt voor een perfecte afstemming van temperaturen en waterkracht.

Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden

Bij gevelreiniging – gevelrenovatie vraagt u in een keer een aantal offertes op maat aan bij diverse aanbieders. Zo u kunt u zelf een keuze maken welke offerte u het meest aanspreekt en welke prijs het beste bij u past.Lees meer:
> Stoomreiniging
> Hogedrukreiniging
> Zandstralen
> Chemische reiniging
> Laserreiniging