Laserreiniging, professionele gevelreiniging

Bookmark and Share

Laserreiniging maakt gebruik van een zeer intense lichtbundel en wordt ingezet als zachte reinigingsmethode voor het verwijderen van donkere aanslag. Het is erg arbeidsintensief wat de methode ook duurder maakt dan andere gevelreinigingstechnieken. Het wordt voornamelijk toegepast op zeer waardevolle panden met een hoge (kunsthistorische) waarde.

Werkwijze

Laserreiniging is een heel zachte manier om donkere aanslag van gevels te verwijderen. De laser wordt een korte tijd op klein stukje van het vervuilde oppervlak gericht. Donkere ondergronden (de vervuiling) absorberen het licht, warmen op en verdampen. De lichte ondergrond onder het vuil absorbeert het licht niet, maar weerkaatst het waardoor het onaangetast blijft. Omdat de laser het vuil verdampt ontstaat er geen afval, ook zijn er geen chemische schoonmaakmiddelen nodig. Ondanks dat deze vorm van reinigen een arbeidsintensieve en specialistische reinigingstechniek is, is het bijzonder geschikt voor poreuze en broze ondergronden zoals lichte natuursteen. Ook beeldhouwwerken kunnen veilig met laserreiniging worden behandeld.
Deze manier van reiniging is zeer specialistisch en vraagt niet alleen kennis van bijzondere ondergronden maar ook kennis en expertise van het gebruik met een laser. De lasersterkte en de tijd die de laser op de vervuiling schijnt is afhankelijk van meerdere factoren.

Vraag vandaag nog uw offertes aan

Bij gevelreiniging – gevelrenovatie vraagt u in een keer een aantal offertes op maat aan bij diverse aanbieders. Zo u kunt u zelf een keuze maken welke offerte u het meest aanspreekt en welke prijs het beste bij u past.

Het aanvragen van offertes voor laserreiniging is kosteloos en geheel vrijblijvend.Lees meer:
> Stoomreiniging
> Hogedrukreiniging
> Zandstralen
> Chemische reiniging
> Laserreiniging