Graffiti verwijderen, direct handelen

Bookmark and Share

Graffiti is voor de een een kunstzinnige versiering, maar voor de ander een doorn in het oog. Vooral op gevels van woningen is de schade van graffiti aanzienlijk. Het verwijderen is vakwerk. Indien het verwijderen van graffiti onzorgvuldig wordt gedaan kan er onherstelbare schade aan de gevel of muur achterblijven. Daarom adviseren wij u altijd om het verwijderen van graffiti uit te besteden aan professionals die hier dagelijks mee te maken hebben. Indien u graffiti wilt laten verwijderen zijn er een aantal aandachtspunten:

  1. Handel snel: Hoe sneller de graffiti wordt verwijderd, hoe minder schade aan de gevel. Helaas wordt graffiti vaak in de nacht aangebracht waardoor de graffiti goed en wel is opgedroogd;
  2. Vraag altijd advies: Vraag altijd advies aan gespecialiseerde bedrijven, zeker als de graffiti zich op een monument bevind. Door het ondeskundig verwijderen riskeert het risico de gevel of monument permanent te beschadigen. Een expert kan een keuze maken hoe de graffiti het best verwijderd kan worden, er zijn verschillende middelen geschikt hiervoor.

Manieren van verwijderen

Graffiti kan op verschillende manieren verwijderd worden. De keuze van verwijderen is onder andere afhankelijk van het soort ondergrond. Dit zijn de meest voorkomende manieren:

  • Graffiti verwijderaar: Biologisch afbreekbare middelen zoals HG Graffiti Remover, GRATCH Graffiti Remover en Graffiti Go;
  • Oplosmiddelen: Een goedkope maar minder milieuvriendelijke oplossing is het gebruik van middelen die de graffiti oplossen zoals terpentine. De graffiti moet na het oplossen met terpentine verwijderd worden met water;
  • Technisch reinigen: De gevelreiniger gebruikt hier vaak een hogedrukreiniger voor. Door water onder verhoogde druk op de gevel te spuiten wordt de graffiti verwijderd.
  • Zandstralen: Bij zandstralen wordt de graffiti verwijderd door een straalmiddel tegen de gevel aan te blazen;
  • Overschilderen: Geschilderde gevels kunnen niet met lucht- of waterdruk worden schoonmaakt. De onderliggende verflaag kan hierdoor beschadigd raken. In dit geval kan uw gevel worden overgeschilderd.

Informeer bij uw gemeente

Informeer altijd bij uw gemeente of deze ook een regeling heeft omtrent het verwijderen van graffiti op woningen en panden. In bepaalde gevallen wordt graffiti gratis door de gemeente verwijderd. Bij terugkerende graffitioverlast kan een permanente of semi-permanente coating een uitkomst bieden. Aan een permanente coating kan graffiti moeilijk hechten waardoor het gemakkelijk verwijderd kan worden zonder dat uw gevel beschadigd raakt. Na het verwijderen van de graffiti moet er een semi-permanente coating worden aangebracht.

Vraag nu uw offertes aan

Heeft u ook last van graffiti en wilt u deze professioneel laten verwijderen? Vraag dan vandaag nog meerdere offertes in een keer aan via gevelreiniging – gevelrenovatie.

Offertes aanvragen voor graffiti verwijderen is bij ons kosteloos en vrijblijvend.