Chemische reiniging van een gevel

Bookmark and Share

Chemische reiniging is een reinigingstechniek waarbij stoom met een reinigingsmiddel gecombineerd wordt. Het is bedoeld voor het verwijderen van matige vervuiling zoals verfresten en lichte roetaanslag. Chemische reiniging is geschikt om te gebruiken op onder andere geschilderde gevels, rode bakstenen en spachtelputz/stucwerk. Wanneer u de chemische reiniging door een professional laat uitvoeren zullen deze ondergronden niet beschadigen. De waterdruk die gebruikt wordt is lager dan bij hogedrukreiniging.

Werkwijze

Er zijn verschillende reinigingsmiddelen die bij chemisch reinigen gebruikt kunnen worden. Om te bepalen welk middel geschikt is voor uw ondergrond en soort van vervuiling, is specialistische kennis en expertise nodig. Wanneer het verkeerde middel gebruikt wordt, kan de gevel in het ergste geval onherstelbare schade oplopen. Bovendien kan het vervuilde water de gevel binnen dringen wat nieuwe problemen veroorzaakt.

De werkwijze is als volgt:

  1. De gevel wordt ingezet met een reinigingsmiddel: De gevelreiniger heeft vooraf bekeken wat de eigenschappen van uw gevel zijn en de graad van vervuiling bepaald. Het reinigingsmiddel kan op verschillende manieren op de gevel worden aangebracht. Dit kan onder andere op de gevel geborsteld, verneveld of als paste aangebracht worden. Eventueel worden ramen en kozijnen behandeld met een neutraliserend middel om beschadiging door het reinigingsmiddel te voorkomen.
  2. De vervuiling weekt los in het reinigingsmiddel: Het reinigingsmiddel krijgt de tijd om in te werken.
  3. Het losgeweekte vuil wordt met water weggespoeld: Na de inwerktijd wordt het reinigingsmiddel met de vervuiling van de gevel gespoeld met water.
  4. Het afvalwater wordt opgevangen en gerecycled: De gevelreiniger is wettelijk verplicht het vervuilde water met de reinigingsmiddelen op te vangen en op een verantwoorde manier te recyclen.

Vraag nu meerdere offertes in een keer aan

Bij gevelreiniging – gevelrenovatie vraagt u in een keer een aantal offertes op maat aan bij diverse aanbieders. Zo u kunt u zelf een keuze maken welke offerte u het meest aanspreekt en welke prijs het beste bij u past.

Het aanvragen van offertes voor chemische reiniging is kosteloos en geheel vrijblijvend.Lees meer:
> Stoomreiniging
> Hogedrukreiniging
> Zandstralen
> Chemische reiniging
> Laserreiniging