Stoomreiniging, gevels reinigen

Bookmark and Share

Stoomreiniging is een bekende methode om gevels te reinigen. Het water wordt boven de 100 graden Celsius verhit waardoor het water in stoom verandert. Door het water te verhitten tot stoom is de inslagkracht lager en daardoor is het een minder agressieve reinigingstechniek dan gewone hogedrukreiniging. De hitte zorgt ervoor dat vuil aan de oppervlak losweekt en wegspoelt.

Verschillende toepassingen

Stoomreiniging is geschikt voor het oppervlakkig verwijderen van lichte vervuiling als mos, algen plantenresten (bijvoorbeeld klimop), stickers, posters en kauwgom. Het is een zachte reinigingstechniek en dringt niet verder door dan de oppervlakte van de gevel. Het is daarom uitermate geschikt voor het reinigen van relatief broze stenen, voegen en gevels.
Stoomreiniging wordt onder andere toegepast in de volgende situaties:

  1. Het afspoelen van vetten na inweken met schoonmaakmiddelen. Daken en gevels waarvan vetten moeten verwijderd worden ingeweekt om het schoonmaken te vergemakkelijken. Nadat zeep en detergenten hun werking hebben gedaan, worden deze door middel van stoomreiniging met vet en al weggespoeld.
  2. Als losweker vóór het verwijderen van graffiti. Graffiti is vaak te hardnekkig om alleen met stoom te verwijderen. Door graffiti met stoom los te weken, kan er voor het definitief verwijderen een minder harde reinigingsmethode gekozen worden. De gevel wordt op die manier zoveel mogelijk gespaard.
  3. Het verwijderen van stof en/of slib na (zand)stralen. Zandstralen is een techniek die zand en water combineert. Dit kan voor een hoop modder en stof zorgen, stoomreiniging spoelt de resten van het zandstralen weg van uw gevel.
  4. Het verwijderen van resten chemicaliën en afbraakproducten na chemische reiniging. Bij chemische gevelreiniging worden schoonmaakmiddelen gebruikt die schadelijk zijn voor het milieu. De resten die op uw gevel achterblijven kunnen met behulp van stoomreiniging verwijderen en opgevangen worden. Op deze wijze verdwijnen er geen schadelijke stoffen in het grondwater.
  5. Het reinigen van de gevel na impregneren. Na het impregneren van de gevel wordt deze veelal gereinigd, voor een extra schoon resultaat. U ziet bovendien direct het resultaat van het impregneren, de druppels stoom glijden van de gevel zonder in te trekken.

Vraag vandaag nog uw offertes aan

Bij gevelreiniging – gevelrenovatie vraagt u in een keer een aantal offertes op maat aan bij diverse aanbieders. Zo u kunt u zelf een keuze maken welke offerte u het meest aanspreekt.Lees meer:
> Stoomreiniging
> Hogedrukreiniging
> Zandstralen
> Chemische reiniging
> Laserreiniging