Gevelrenovatie, gevelschade laten repareren door specialisten

Bookmark and Share

Gevelrenovatie is de beste manier om uw gevel een totale facelift te geven. Er wordt tijdens het renoveren niet alleen aandacht besteed aan het herstellen van zwakke punten, maar de gevel wordt in zijn geheel gereinigd en (opnieuw) geïmpregneerd. Gevelrenovatie draagt dus niet alleen bij aan een verfraaid uiterlijk van uw gevel, maar maakt de kern van de gevel ook weer sterk en betrouwbaar.

Oorzaken gevelschade

Een gevel kan door verschillende oorzaken beschadigen, de meest voorkomende zijn:

  • Gevelschade door verzakking: De meeste huizen zien er onverwoestbaar uit, maar zijn dat helaas niet. In Nederland staan veel huizen op veengrond. Veengrond is minder stabiel als klei, steen of zand. Huizen gebouwd op veengrond hebben een grote kans op verzakking wat ongewone krachten op de constructie van het huis teweegbrengt. U kunt dit herkennen aan bijvoorbeeld barsten in de gevel. Met name de voegen raken hierbij beschadigd. Wanneer deze schade niet hersteld wordt kunnen de scheuren op den duur problemen gaan geven, bijvoorbeeld wind, regen of kou die door de openingen binnen komt;
  • Gevelschade door ouderdom van de gevel: Gevelschade door ouderdom is een bekende oorzaak. De levensduur van stenen huizen en gevels is lang, maar niet oneindig. Weer en wind maken dat de gevel slijt. Door de gevel te reinigen en te renoveren voor er problemen ontstaan dragen bij aan een verlengde levensduur van uw gevel.

Aanpak gevelrenovatie

Zoals u heeft gelezen is gevelrenovatie een belangrijk onderdeel in het totaalonderhoud van uw woning. Het voorkomt vervelende problemen zoals bijvoorbeeld lekkage door regenwater. Maar wat wordt er nu precies gedaan wanneer u kiest voor gevelrenovatie. In veel gevallen gaat de aannemer als volgt te werk: Tijdens het renoveren van de gevel worden eerst de oude voegen verwijderd. Vervolgens wordt de gevel grondig gereinigd en versleten stenen gerepareerd of indien nodig vervangen. Tot slot wordt de gerenoveerde gevel geïmpregneerd om de levensduur van de gevel te verlengen.

Offerte aanvraag

Een gevelrenovatie is een flinke klus die veel mensen uitbesteden aan een gevelreinigingsbedrijf. Bij gevelreiniging – gevelrenovatie vraagt u in een keer een aantal offertes op maat aan bij diverse aanbieders van gevelrenovatie. Zo u kunt u zelf een keuze maken welke offerte u het meest aanspreekt en welke prijs het beste bij u past.

Het aanvragen van offertes voor gevelrenovatie is kosteloos en geheel vrijblijvend.